Здравейте! От няколко месеца забелязвам, че когато завивам някъде на кръстовище или ми се наложи малко повече да навия волана без значение в коя посока, след като го изправя колата започва да дърпа дразнещо в посоката, в която е бил навит. Днес смених предни и задни селенови втулки на носачите, понеже бяха леш и се надявах да се оправи, но нанайци. Имате ли представа от какво може да го прави това? Рейка, тампони или лагери на макферсон?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дразнещ проблем след завиване
Collapse
X
-
Лагерите, които са между тарелката на пружината и амортисьора. Викам им аксиални лагери. Едни такива с жълта пластмаса, сплескани. По 15- на лева са в ТиН, на Birth.От малките лагери в тампоните горе едва ли може да задържа толкова. При мен тези големите лагери бяха монтирани наобратно от предишния собственик- 'майстор' и бяха се сплескали завинаги.
Номер 5 на картинката.Last edited by didod; d.m.y г., 20:21.
-
е
Първоначално публикувано от StreetGlow Покажи съобщениеЗдравейте! От няколко месеца забелязвам, че когато завивам някъде на кръстовище или ми се наложи малко повече да навия волана без значение в коя посока, след като го изправя колата започва да дърпа дразнещо в посоката, в която е бил навит. Днес смених предни и задни селенови втулки на носачите, понеже бяха леш и се надявах да се оправи, но нанайци. Имате ли представа от какво може да го прави това? Рейка, тампони или лагери на макферсон?
Части от марката BIrth никога небих си взел , познат смени носачи от въпросната марка и полсе се въртя по таван на магистралата - счупен шарнир....
успехАлфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Comment
-
Е как тез гуми ще ти пречат да се връща волана? От тях цялата рейка трябва да мърда...
А към автора на темата- извикай някой да върти волана, а ти гледай дали пружината тръгва да се върти заедно с амортисьора. По принцип не трябва да се върти.Last edited by didod; d.m.y г., 18:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщениеот мойта не са имам над 15000 снимки свързани с АР 164 много са поучителниAlfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Comment
-
Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщениеМожеш да ги споделиш с нас в темата за менюъли (мисля, че там им е мястото). А за този проблем 99% причината са лагерите за които ви каза Дидо. Те са пластмасови и всяка година си ги сменям - при мен не карат повече. Можете да проверите и също като навивате волана и ако някоя от пружините мърда леко (гледайте в долната част на пружината).1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км
Comment
-
Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщениемястото им е 1.4GB как да ги много място вземат или един ден даги Zip осам и да ги кача в Rapidshare
А по темата това са си лагери на макферсона , би трябвало да се чува и едно пукане откъм амортисьора ако са са строшили тотално . Лагерите са ефтини ама трябва да се свали амортисьора и пружината и така .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
По темата: Както всички казаха лагери на макферсоните и аз залагам на тях.
Относно рейката: тези тампони са за да оберът вибрацийте които се получават от неравностите и по възможност да не се предадът на купето..Те не държат рейката да не се мести.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
а
Имам чувството че и на мен ми го прави тоя проблем , ако отида във сервиз как да им обясня кво прави незнам изобщо.Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Comment
-
Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщениеИмам чувството че и на мен ми го прави тоя проблем , ако отида във сервиз как да им обясня кво прави незнам изобщо.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
Comment